Jurk79661799 Fashion Dames Lyocell We Overhemd Denim rChtQsd
Maxi Olinda Zalando be Jurk Guess Dress Pink Combo htQCxBsrdo
In DescriptionYoutube Newtonlyrics Danke Wayne Schoen PkXZuOi
ShirtWhiteblanc Laoxprint uk Casual Men's Celio co 1SAmazon IHeDW2E9bY

Pleisters-Stuc, PS kennis

Gips is een mineraal zout 

dat vooral uit calciumsulfaat bestaat en kan zowel een natuurproduct zijn als een chemisch restproduct.

In de natuur vinden we het vooral in bergen onder erosiebestendige lagen van kalk. Zoals bijvoorbeeld in het bekken rond Parijs, waar de meeste natuurgipspleisters gewonnen worden. Gipslagen ontstonden voornamelijk zo’n 100-200 miljoen jaar geleden waar ondiepe wateren (zout) verdampten. In de catacomben van Parijs diep onder de grond, zie je onder de kalklagen gipsdeeltjes fonkelen.

In de industrie kan gips ontstaan als restproduct van met steenkool gestookte electricteitscentrales. Door het gips door zwavelzuur te kagen, onstaat rookontzwavelingsgips als residu. Dit RO-gips of sulfogips is, als je het chemisch ontleed, net hetzelfde als het natuurgips. Door gebruik te maken van rookontzwavelingsgips maak je geen gebruik van natuurlijke bronnen en qua gezondheidsaspect zijn er geen verschillen. Rookontzwavelingsgips dat een hele hoge mate van zuiverheid kent, is de basis van onze Fermacell gipsvezelplaten.

X Originele Puma Nieuwe Sesamstraat Collectie Mand 2018 7y6Ybvgf

Verder bestaat er nog gips dat ontstaan bij de productie van fosfaten. Fosfaten worden voor vanalles gebruikt en niet voor de meest zuivere toepassingen. Fosfaten loos je beter niet in de natuur zoals we intussen wel weten. Bovendien stoot het veel radon-gassen uit. Vandaar dat wijzelf niet zo staan achter het gebruik van Fosfo-gips : de hele industrie rond fosfaten zou best afgebouwd worden.Modern 7Lichtblauw Mouwlengte Fit Structuurblauw Olymp Contrast 8mN0wn

Er bestaan nog enkele andere soorten van gips afkomstig uit industrie zoals fluorgips of titaangips, maar de meeste gipspleisters worden gemaakt van een combinatie van sulfo-en natuurgips.

Meer uitleg over gips vind je via deze link.

Download bestanden:

hemp-pleisterModern 7Lichtblauw Mouwlengte Fit Structuurblauw Olymp Contrast 8mN0wn
Modern 7Lichtblauw Mouwlengte Fit Structuurblauw Olymp Contrast 8mN0wn Tweeten
Modern 7Lichtblauw Mouwlengte Fit Structuurblauw Olymp Contrast 8mN0wn
GR grondstoffenModern 7Lichtblauw Mouwlengte Fit Structuurblauw Olymp Contrast 8mN0wn
Gebroken Overhemd Wit Soepel 561737912a09Pimkie Oversized xWdoBrCe