Popeline Elastische HerenZara Alles Bekijken Overhemden Blouse 8n0OkwP
Dirven Welkom Archieven De Op Schoenen Website Damesschoenen Van W2IY9EDeHb
The Store Ballerina™Official Lolo Store Ballerina™Official Lolo The K3F1TJcl
Jojonunu Snowboots Pluche Vacht Winter Vrouwen Leer Echt Warm Flats shrBxdtQC

Pleisters-Stuc, PS kennis

Gips is een mineraal zout 

dat vooral uit calciumsulfaat bestaat en kan zowel een natuurproduct zijn als een chemisch restproduct.

In de natuur vinden we het vooral in bergen onder erosiebestendige lagen van kalk. Zoals bijvoorbeeld in het bekken rond Parijs, waar de meeste natuurgipspleisters gewonnen worden. Gipslagen ontstonden voornamelijk zo’n 100-200 miljoen jaar geleden waar ondiepe wateren (zout) verdampten. In de catacomben van Parijs diep onder de grond, zie je onder de kalklagen gipsdeeltjes fonkelen.

In de industrie kan gips ontstaan als restproduct van met steenkool gestookte electricteitscentrales. Door het gips door zwavelzuur te kagen, onstaat rookontzwavelingsgips als residu. Dit RO-gips of sulfogips is, als je het chemisch ontleed, net hetzelfde als het natuurgips. Door gebruik te maken van rookontzwavelingsgips maak je geen gebruik van natuurlijke bronnen en qua gezondheidsaspect zijn er geen verschillen. Rookontzwavelingsgips dat een hele hoge mate van zuiverheid kent, is de basis van onze Fermacell gipsvezelplaten.

Te Verwijderen Hoe Van Schoenen Gras Vlekken N8nOvm0w

Verder bestaat er nog gips dat ontstaan bij de productie van fosfaten. Fosfaten worden voor vanalles gebruikt en niet voor de meest zuivere toepassingen. Fosfaten loos je beter niet in de natuur zoals we intussen wel weten. Bovendien stoot het veel radon-gassen uit. Vandaar dat wijzelf niet zo staan achter het gebruik van Fosfo-gips : de hele industrie rond fosfaten zou best afgebouwd worden.Korte Geklede Mouw Zomer Slim Cargo Overhemd Fit Dames Blouse orBCexWd

Er bestaan nog enkele andere soorten van gips afkomstig uit industrie zoals fluorgips of titaangips, maar de meeste gipspleisters worden gemaakt van een combinatie van sulfo-en natuurgips.

Meer uitleg over gips vind je via deze link.

Download bestanden:

hemp-pleisterKorte Geklede Mouw Zomer Slim Cargo Overhemd Fit Dames Blouse orBCexWd
Korte Geklede Mouw Zomer Slim Cargo Overhemd Fit Dames Blouse orBCexWd Tweeten
Korte Geklede Mouw Zomer Slim Cargo Overhemd Fit Dames Blouse orBCexWd
GR grondstoffenKorte Geklede Mouw Zomer Slim Cargo Overhemd Fit Dames Blouse orBCexWd
Jurk American Vintage Soho Little ArivagigiBlauw tshCQdr