NederlandHeren Levis Overhemden Barstow Levi's® Casual Revel WEY9I2DH
– 'gisele' Alberto Bruidsjurk Couture Axu 7Ybgv6fy
ErvaringenSarenza Betrouwbaar Reviewsamp; Sarenza nl Sarenza EDH9I2W
70 Cruyff Blauw Donkerblauw Classics Sneakers Damescruyff 0w8XnPOk

Pleisters-Stuc, PS kennis

Gips is een mineraal zout 

dat vooral uit calciumsulfaat bestaat en kan zowel een natuurproduct zijn als een chemisch restproduct.

In de natuur vinden we het vooral in bergen onder erosiebestendige lagen van kalk. Zoals bijvoorbeeld in het bekken rond Parijs, waar de meeste natuurgipspleisters gewonnen worden. Gipslagen ontstonden voornamelijk zo’n 100-200 miljoen jaar geleden waar ondiepe wateren (zout) verdampten. In de catacomben van Parijs diep onder de grond, zie je onder de kalklagen gipsdeeltjes fonkelen.

In de industrie kan gips ontstaan als restproduct van met steenkool gestookte electricteitscentrales. Door het gips door zwavelzuur te kagen, onstaat rookontzwavelingsgips als residu. Dit RO-gips of sulfogips is, als je het chemisch ontleed, net hetzelfde als het natuurgips. Door gebruik te maken van rookontzwavelingsgips maak je geen gebruik van natuurlijke bronnen en qua gezondheidsaspect zijn er geen verschillen. Rookontzwavelingsgips dat een hele hoge mate van zuiverheid kent, is de basis van onze Fermacell gipsvezelplaten.

laarzen DamesschoenenHakken Schoenen Trainers En Lilian sandalen vnO0wmN8

Verder bestaat er nog gips dat ontstaan bij de productie van fosfaten. Fosfaten worden voor vanalles gebruikt en niet voor de meest zuivere toepassingen. Fosfaten loos je beter niet in de natuur zoals we intussen wel weten. Bovendien stoot het veel radon-gassen uit. Vandaar dat wijzelf niet zo staan achter het gebruik van Fosfo-gips : de hele industrie rond fosfaten zou best afgebouwd worden.Shirts Voor Overhemden En Strijkpop Strijkrobot nl Strijkpop dBoWrCex

Er bestaan nog enkele andere soorten van gips afkomstig uit industrie zoals fluorgips of titaangips, maar de meeste gipspleisters worden gemaakt van een combinatie van sulfo-en natuurgips.

Meer uitleg over gips vind je via deze link.

Download bestanden:

hemp-pleisterShirts Voor Overhemden En Strijkpop Strijkrobot nl Strijkpop dBoWrCex
Shirts Voor Overhemden En Strijkpop Strijkrobot nl Strijkpop dBoWrCex Tweeten
Shirts Voor Overhemden En Strijkpop Strijkrobot nl Strijkpop dBoWrCex
GR grondstoffenShirts Voor Overhemden En Strijkpop Strijkrobot nl Strijkpop dBoWrCex
KopenKleding nl H Online amp;m Koop Kinderkleding Vergelijkamp; thCQsrd