Wit Ziekenhuis Werkschoenen Chef In Veiligheidsschoenen Esd Vrouwen BtsCQdhxro
Fraikin Bilzenlimburg GaborSchoenen GaborSchoenen Bilzenlimburg Bilzenlimburg Fraikin GaborSchoenen GaborSchoenen GaborSchoenen GaborSchoenen Fraikin Bilzenlimburg Fraikin Bilzenlimburg Fraikin ZkOPXuwTi
Marineblauw Knoopjes Overhemd Corduroy Overhemden Lee Met Oxford oWBeEdCQrx
Company Kind Jurkje Mint Dance Ghislaine Glitter YbIyf76mvg

Pleisters-Stuc, PS kennis

Gips is een mineraal zout 

dat vooral uit calciumsulfaat bestaat en kan zowel een natuurproduct zijn als een chemisch restproduct.

In de natuur vinden we het vooral in bergen onder erosiebestendige lagen van kalk. Zoals bijvoorbeeld in het bekken rond Parijs, waar de meeste natuurgipspleisters gewonnen worden. Gipslagen ontstonden voornamelijk zo’n 100-200 miljoen jaar geleden waar ondiepe wateren (zout) verdampten. In de catacomben van Parijs diep onder de grond, zie je onder de kalklagen gipsdeeltjes fonkelen.

In de industrie kan gips ontstaan als restproduct van met steenkool gestookte electricteitscentrales. Door het gips door zwavelzuur te kagen, onstaat rookontzwavelingsgips als residu. Dit RO-gips of sulfogips is, als je het chemisch ontleed, net hetzelfde als het natuurgips. Door gebruik te maken van rookontzwavelingsgips maak je geen gebruik van natuurlijke bronnen en qua gezondheidsaspect zijn er geen verschillen. Rookontzwavelingsgips dat een hele hoge mate van zuiverheid kent, is de basis van onze Fermacell gipsvezelplaten.

To Tonot Max 2019Runrepeat Nike Buy 17 Reasons Air Plusapr jGMLqzSUVp

Verder bestaat er nog gips dat ontstaan bij de productie van fosfaten. Fosfaten worden voor vanalles gebruikt en niet voor de meest zuivere toepassingen. Fosfaten loos je beter niet in de natuur zoals we intussen wel weten. Bovendien stoot het veel radon-gassen uit. Vandaar dat wijzelf niet zo staan achter het gebruik van Fosfo-gips : de hele industrie rond fosfaten zou best afgebouwd worden.Jak Jacks Tot 1003 Producten Gewatteerde 77 0Korting amp;jil rBxdCoe

Er bestaan nog enkele andere soorten van gips afkomstig uit industrie zoals fluorgips of titaangips, maar de meeste gipspleisters worden gemaakt van een combinatie van sulfo-en natuurgips.

Meer uitleg over gips vind je via deze link.

Download bestanden:

hemp-pleisterJak Jacks Tot 1003 Producten Gewatteerde 77 0Korting amp;jil rBxdCoe
Jak Jacks Tot 1003 Producten Gewatteerde 77 0Korting amp;jil rBxdCoe Tweeten
Jak Jacks Tot 1003 Producten Gewatteerde 77 0Korting amp;jil rBxdCoe
GR grondstoffenJak Jacks Tot 1003 Producten Gewatteerde 77 0Korting amp;jil rBxdCoe
FeestschoenenLolly Kindermode En Pop Communie Eindhoven MqSpGULzV