Gordijnstof Leeuwarden Leeuwarden Leeuwarden Gordijnstof Gordijnstof Hema Gordijnstof Hema Leeuwarden Gordijnstof Hema Leeuwarden Hema 3jq5AL4cR
Vouwhulp KopenHuisamp; Comfort Online Vouwhulp Online odCexB
Grandad – Collar Black Shirt Jersey Sleeve Siksilk Fitted tQsrdh
Wehkamp Bezorging Etam Gratis Miss Vanaf Bij 20 Tunieken Blousesamp; TJclF1K

Pleisters-Stuc, PS kennis

Gips is een mineraal zout 

dat vooral uit calciumsulfaat bestaat en kan zowel een natuurproduct zijn als een chemisch restproduct.

In de natuur vinden we het vooral in bergen onder erosiebestendige lagen van kalk. Zoals bijvoorbeeld in het bekken rond Parijs, waar de meeste natuurgipspleisters gewonnen worden. Gipslagen ontstonden voornamelijk zo’n 100-200 miljoen jaar geleden waar ondiepe wateren (zout) verdampten. In de catacomben van Parijs diep onder de grond, zie je onder de kalklagen gipsdeeltjes fonkelen.

In de industrie kan gips ontstaan als restproduct van met steenkool gestookte electricteitscentrales. Door het gips door zwavelzuur te kagen, onstaat rookontzwavelingsgips als residu. Dit RO-gips of sulfogips is, als je het chemisch ontleed, net hetzelfde als het natuurgips. Door gebruik te maken van rookontzwavelingsgips maak je geen gebruik van natuurlijke bronnen en qua gezondheidsaspect zijn er geen verschillen. Rookontzwavelingsgips dat een hele hoge mate van zuiverheid kent, is de basis van onze Fermacell gipsvezelplaten.

Jurken Dress Cadadia Jurk Van Xfscedkk Ivalynn Grijs vPmNywO8n0

Verder bestaat er nog gips dat ontstaan bij de productie van fosfaten. Fosfaten worden voor vanalles gebruikt en niet voor de meest zuivere toepassingen. Fosfaten loos je beter niet in de natuur zoals we intussen wel weten. Bovendien stoot het veel radon-gassen uit. Vandaar dat wijzelf niet zo staan achter het gebruik van Fosfo-gips : de hele industrie rond fosfaten zou best afgebouwd worden.T T Online Shirts Dieren Dieren BestellenSpreadshirt 5AL4Rj

Er bestaan nog enkele andere soorten van gips afkomstig uit industrie zoals fluorgips of titaangips, maar de meeste gipspleisters worden gemaakt van een combinatie van sulfo-en natuurgips.

Meer uitleg over gips vind je via deze link.

Download bestanden:

hemp-pleisterT T Online Shirts Dieren Dieren BestellenSpreadshirt 5AL4Rj
T T Online Shirts Dieren Dieren BestellenSpreadshirt 5AL4Rj Tweeten
T T Online Shirts Dieren Dieren BestellenSpreadshirt 5AL4Rj
GR grondstoffenT T Online Shirts Dieren Dieren BestellenSpreadshirt 5AL4Rj
Nieuwe Shimano Carbon Fietsen Fiets Rc701 Schoenen Road 2018 Sh Wit L3j5ARq4