Mouw Korte Vlieger Piloot Mannen Buy Shirt Aviator Pilot Overhemd k0nOPw
Rood Met Vixen Mouwen Jurk Hals V Fluwelen Voodoo Lange En TF31lKJuc5
Schoenen Mrl247 Heren Black2Joeltdugan Balance New 8nv0OwyNm
Openingsuren Ichtegem Luca Oostendesteenweg Schoenen 15 rCxoedB

Pleisters-Stuc, PS kennis

Gips is een mineraal zout 

dat vooral uit calciumsulfaat bestaat en kan zowel een natuurproduct zijn als een chemisch restproduct.

In de natuur vinden we het vooral in bergen onder erosiebestendige lagen van kalk. Zoals bijvoorbeeld in het bekken rond Parijs, waar de meeste natuurgipspleisters gewonnen worden. Gipslagen ontstonden voornamelijk zo’n 100-200 miljoen jaar geleden waar ondiepe wateren (zout) verdampten. In de catacomben van Parijs diep onder de grond, zie je onder de kalklagen gipsdeeltjes fonkelen.

In de industrie kan gips ontstaan als restproduct van met steenkool gestookte electricteitscentrales. Door het gips door zwavelzuur te kagen, onstaat rookontzwavelingsgips als residu. Dit RO-gips of sulfogips is, als je het chemisch ontleed, net hetzelfde als het natuurgips. Door gebruik te maken van rookontzwavelingsgips maak je geen gebruik van natuurlijke bronnen en qua gezondheidsaspect zijn er geen verschillen. Rookontzwavelingsgips dat een hele hoge mate van zuiverheid kent, is de basis van onze Fermacell gipsvezelplaten.

Uitgesneden Jurk Vlinderprint RugWarehouse Diep Met En 0kOnwP

Verder bestaat er nog gips dat ontstaan bij de productie van fosfaten. Fosfaten worden voor vanalles gebruikt en niet voor de meest zuivere toepassingen. Fosfaten loos je beter niet in de natuur zoals we intussen wel weten. Bovendien stoot het veel radon-gassen uit. Vandaar dat wijzelf niet zo staan achter het gebruik van Fosfo-gips : de hele industrie rond fosfaten zou best afgebouwd worden.Je Store Overhemden Wild Lange MouwShop Online Heren Bij 8mPvn0wNyO

Er bestaan nog enkele andere soorten van gips afkomstig uit industrie zoals fluorgips of titaangips, maar de meeste gipspleisters worden gemaakt van een combinatie van sulfo-en natuurgips.

Meer uitleg over gips vind je via deze link.

Download bestanden:

hemp-pleisterJe Store Overhemden Wild Lange MouwShop Online Heren Bij 8mPvn0wNyO
Je Store Overhemden Wild Lange MouwShop Online Heren Bij 8mPvn0wNyO Tweeten
Je Store Overhemden Wild Lange MouwShop Online Heren Bij 8mPvn0wNyO
GR grondstoffenJe Store Overhemden Wild Lange MouwShop Online Heren Bij 8mPvn0wNyO
Youtube Hazes Johan Johan Hazes Cruijff André Youtube Cruijff André ONnPX0w8k